Informació addicional
Pes | 0,3 kg |
---|---|
Animal | |
Tipus pasta | |
Quall |
Formatge de Cantàbria, poc pronunciat semicurat, florit, llet pasteuritzada de vaca.
Falca de 300g.
La família Diego s'estableix a la finca La Jarradilla a la postguerra, Quan Máximo i Gregoria traslladen la seva activitat des de les muntanyes de Valvanuz a la ribera del riu Pisueña a Barcenilla.
La petita cabanya manté l'estètica de l'arquitectura tradicional. Les generacions posteriors han innovat sobre la ramaderia i, per poder continuar vivint-hi, aprofitant els recursos del medi rural, aposten per la diversificació, transformant la llet que produeixen en els formatges que s'elaboraran a la casa familiar durant generacions.
Als seus formatges es pot percebre l'essència dels sabors antics que perviuen a les receptes tradicionals, una essència que es fusiona amb l'esperit innovador i emprenedor que caracteritza sempre les passejades, més enllà de les tòpiques imatges d'arcaisme.
El Divirí, originalment cilíndric, adquireix forma rodona irregular durant la maduració. La seva escorça vellutada té un color cendra amb tons blaus grisencs. Aquestes floridures creixen de manera natural donant al formatge la complexitat que el caracteritza.
Al tall, la pasta és tova, de color blanc ivori i amb alguns ulls distribuïts de forma irregular. Olor d'intensitat mitjana, una mica àcid amb aroma de mantega i floridura, notes vegetals ia humitat, textura sedosa, semiton untuós.